Maci csoport

A csoportunk tiszta nagycsoport, a jövő évet a gyermekek már az iskolában kezdik meg. A létszámunk 18 fő, ebből 11 fiú és 7 lány. A csoportot az elmúlt három évben több változás is érte, de mégis sikerült egy összetartó csapattá kovácsolni ezt a társaságot. A gyerekek nagyon érdeklődőek a különböző tevékenységek iránt, de talán a rajzolás, mintázás, kézimunka foglalkozásokat kedvelik a legjobban.
 
mohacsine_agota

Mohácsi Gézáné

(Ágota néni)
Mohácsi Gézáné, óvodapedagógus és szakvizsgázott tehetségfejlesztő pedagógus vagyok. Két gyermekem van: Marcell és Virág, akik már felnőttként önálló életet élnek. 1985 óta dolgozom az intézményben.  Pályám során itt nyílt lehetőségem folyamatosan képezni magam, amit igyekszem maradéktalanul kamatoztatni a mindennapi munkámban. Tehetséggondozó munkaközösséget vezetek az óvodapedagógusaink részvételével. „Kincskereső” térbeli-vizuális tehetségműhelyemben pedig a kiválasztott, átlagon felüli adottságokkal és kreativitással rendelkező gyermekekkel foglalkozom. Arra törekszem, hogy szeretetteljes, boldog, elfogadó, biztonságos légkörben neveljem a csoportomba járó gyermekeket. Mottóm: soha nem szabad szem elől téveszteni annak, aki hivatásának vallja a gyermekekkel való foglalkozást, hogy:
„…időnként a szürkének látszó kavicsból is előtűnik a drágakő csillogása.”               
(Dr. Czeizel Endre)
 
 
 Nyárlőrincen élek a férjemmel. Tanulmányaimat a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karán végeztem tanító és óvó szakon. A tanulmányaim befejezése után nagyon szerettem volna a nyárlőrinci óvoda dolgozója lenni, mert a területi gyakorlatom alatt mély benyomást tett rám az intézmény szellemisége. Így 2016 –ban csatlakoztam az óvoda kollektívájához. A továbbképzéseken szerzett tudásomat és tapasztalataimat igyekszem beépíteni a csoportom mindennapjaiba. Szívesen alkalmazom a mozgásfoglalkozásaimon a Vitamintorna módszertanát. A téma heteimet úgy tervezem, hogy az adott témában minél több saját tapasztalatot szerezzenek a gyerekek.
kovacsne_adrienn

Kovácsné Forgó Adrienn

szekeres_helga

Szekeres Helga

A Maci csoport dajka nénije vagyok.